Situația în educație: Câți copii și câți profesori s-au infectat cu Covid-19, de la începutul anului școlar (VIDEO)

Autor: , in Social / 15 septembrie, 2020, 11:59 Etichete: , , , ,

La două săptămâni de la lansarea procesului de învățământ, numărul de școli închise este același ca și la începutul anului școlar, în schimb, numărul de clase închise din cauza infectărilor crește, a declarat astăzi Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unui briefing despre situația în educație la două săptămâni de la începutul anului de studii.

La ziua de astăzi, în învățământul general public și privat din Republica Moldova sunt 10 instituții și 171 de clase care activează de la distanță din cauza carantinei. Numărul elevilor aflați în autoizolare este 4.958 și 187 de elevi au fost testați pozitiv la Covid-19 în această perioadă. 

În rândurile cadrelor didactice, 173 de persoane au fost testate pozitiv la noul coronavirus, altele 288 sunt în autoizolare. Totodată, din rândurile personalului nedidactic sau auxiliar, 40 de persoane sunt infectate, alte 118 persoane se află în autoizolare.

Ce ține de instituțiile de educație timpurie publice și private din țară, situația este următoarea:

Din 1.398 de instituții din țară, activează doar 798. Două dintre acestea sunt închise în carantină.

Doi copii au fost testați pozitiv la infecția cu noul coronavirus, iar 113 copii se află în autoizolare.

Din rândul cadrelor didactice, 47 sunt infectate, altele 113 sunt în autoizolare. Cadre nedidactice sau personal auxiliar infectat – 26 și 82 sunt în autoizolare.

Șarov a declarat că 821 de școli au ales modelul tradițional de studii, cu prezența a 100% din elevi în clase. Alte 431 de instituții au ales sistemul mixt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X