Filip: Se configurează doi pretendenți la fotoliul de președinte. Unii au intrat în cursă pentru a încurca alți candidați

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 16 septembrie, 2020, 22:31

În scrutinul prezidenţial se configurează doi pretendenţi, lucru pe care îl înţeleg şi ceilalţi concurenţi electorali, dar nu îl recunosc. Declarația aparține liderului Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„În linii mari, marea majoritate au intrat în această luptă pentru a-i încurca unuia dintre aceşti doi candidaţi sau pentru a-l ajuta pe celălalt sau poate cineva din orgolii şi ambiţii, pentru a-şi fixa un raiting pe dimensiunea politică, ca apoi să poată negocia”, a spus Pavel Filip.

Liderul democraţilor a enunţat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie privind susţinerea în campania electorală a vreounui candidat electoral, decizia urmând să fie luată în urma consultărilor cu organizaţiile teritoriale ale fracţiunii.

„Suntem în consultări şi deciziile vor fi anunţate. Nu există o decizie finală nici pentru turul I şi apoi să ajungem în turul II să vedem dacă ajungem în situaţia să luăm o decizie. Nu este războiul PDM (n.r. alegerile prezidenţiale) şi am venit cu o decizie ce nu era aşteptată de nimeni, nu înseamnă că PDM va fi absent în această campanie electorală. PDM va fi activ şi vizibil nu doar în turul II, dar deja avem deplasări în teritoriu. Noi acum luăm pulsul din teritoriu. Noi vom rezona mai mult cu cel care va fi mai convingător şi va demonstra că este în situaţia să aducă mai mult plus-valoare cetăţenilor R. Moldova”, a afirmat liderul PDM.

Totodată, Pavel Filip a menţionat că a avut mai multe întâlniri cu liderii partidelor din R. Moldova, inclusiv şi cu Andrei Năstase, dar şi cu Maia Sandu, însă, în cadrul acestor întrevederi nu a fost abordat şi subiectul unei eventuale susţineri la prezidenţiale din partea PDM.

În cadrul emisiunii, liderul democraţilor s-a referit şi la decizia PDM de a nu participa în scrutinul prezidenţial din 1 noiembrie, menţionând că nu a fost o decizie uşoară.

„Nu a fost o decizie simplă pentru PDM şi înţeleg că toţi au fost surprinşi. Este greu de înţeles pentru mine şi alţi colegi de ce cu orice preţ în scrutinul prezidenţial trebuie să participe oricare formaţiune politică. Majoritatea candidaţilor din acest scrutin vor face figuraţie politică or noi nu vrem să face acest lucru, să participăm într-un joc în care să minţim alegătorul nostru”, a menţionat Pavel Filip.

El a mai spus că o eventuală demitere a Guvernului Chicu în condiţiile de astăzi ar fi o iresponsabilitate din partea actorilor politici din R. Moldova.

„Guvernul poate pleca, poate fi demis, dar ce se întâmplă ulterior? Un alt Guvern vom putea numi după alegeri antcipate, nu mai devreme decât martie aprilie anul viitor. Acest lucru ar însema jumătate de an fără de Guvern în pandemie”, a afirmat liderul democraţilor.

Menționăm că, la Comisia Electorală Centrală (CEC) au fost înregistrate 13 grupuri de inițiativă. Astfel, cel mult 13 candidați vor lupta, pe 1 noiembrie curent, pentru fotoliul de președinte.

Vedeți AICI lista celor 13 candidați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X