Foto: Poliția de Frontieră

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13.293 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6.573 traversări persoane, dintre care 3.280 treceri la frontiera moldo-română, 1.125 treceri la frontiera cu Ucraina și 2.168 treceri aeriene.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– 17 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– un caz de trafic ilegal de bunuri;
– un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– o persoană a fost depistat la controlul trecerii frontierei cu consemn național;
69 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.761 al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13.293 persoane și completate 4.712 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, tuse, rinoree).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 214 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Spre informarea conaționalilor care au planificat o călătorie în Ucraina sau tranzitarea acestui stat:
Până la data de 28 septembrie 2020 intrarea străinilor și apatrizilor pe teritoriul Ucrainei în cazul călătoriei cu scop de tranzit este interzisă (cu excepția cazurilor cu caracter umanitar). Această modificare nu se aplică șoferilor, membrilor echipajului etc., deoarece persoanele din această categorie sunt exceptați de la interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here