Numărul infectărilor cu noul coronavirus a depășit cinci milioane în India, conform oficialilor sanitari din țară, relatează BBC. Virusul pare că se răspândește cu o viteză mult mai mare în India decât în orice altă țară, numărul cazurilor zilnice depășind 90.000 în fiecare zi, timp de 5 zile până marți. Într-o singură lună, numărul total de cazuri din India s-a dublat.

Numărul deceselor este mai scăzut, însă, prin comparație cu alte țări, sau prin comparație cu SUA, țara de pe primul loc. Peste 80.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în India, în contextul în care paturile de terapie intensivă sunt puține, iar sistemul medical pare că este stresat la maximum de pandemie. La începutul lunii, India a urcat pe locul 2 în topul țărilor cele mai afectate de Covid-19, surclasând Brazilia. La mijlocul lunii iulie, India înregistra primul milion de infectări.

Creșterea numărului de infectări vine și în contextul în care guvernul indian a început ridicarea restricțiilor în toată țara pentru a putea stimula o economie în care s-au pierdut milioane de locuri de muncă de când virusul a lovit, în luna martie.

Sălile de sport se vor redeschide, dar școlile, universitățile și sălile de cinema vor rămâne închise încă o perioadă.

Cum a ajuns India de la un număr scăzut de cazuri la dezastru umanitar

În fazele inițiale ale răspândirii coronavirusului, India părea că stă bine, mai ales în contextul în care țara se confruntă cu inegalități profunde în societate, are un număr mare de oameni care trăiesc sub limita sărăciei, iar sistemul medical era complet nepregătit pentru o creștere explozivă a numărului de cazuri.

Virusul a lovit, apoi, megaorașe precum Mumbai și capitala New Delhi, dar și orașe mici și zone rurale. În ciuda creșterilor mari ale numărului cazurilor zilnice, guvernul a continuat să relaxeze restricțiile pentru a opri efectele carantinei generale instituite între martie și iunie.

În condițiile în care India se redeschide iar oamenii se întorc progresiv la muncă, cazuriel de Covid-19 cresc exploziv. Doar săptămâna trecută au fost înregistrate aproximativ 600.000 de cazuri noi. În acest moment, numărul total de cazuri a ajuns la 5.020.359.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here