PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcția de șef și membru al CEC

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 septembrie, 2020, 16:34 Etichete: , , ,

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a cerut astăzi, 16 septembrie, demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Solicitat de Cotidianul, șeful CEC a declarat că nu comentează declarațiile făcut de PAS. 

„Comisia Electorală Centrală este un organ independent, iar membrii CEC depun, la confirmarea în funcție, un jurământ în fața Parlamentului precum că vor îndeplini fără părtinire atribuțiile ce le revin. Dorin Cimil a fost propus în calitate de membru CEC de către PAS cu intenția ca instituția CEC-ului să devină apolitică, independentă, să apere interesul cetățenilor și să supravegheze cu adevărat organizarea unor alegeri libere și corecte. Am identificat candidatura domnului Cimil din mediul academic, nu din sfera politică, anume din această perspectivă”, se arată într-un comunicat de presă lansat de PAS.

„Cu regret, am asistat la acțiuni și declarații din partea lui Dorin Cimil care pun la îndoială independența și obiectivitatea acestuia. De exemplu, menționăm următoarele acțiuni: neluarea măsurilor de anulare a cererilor prealabile false, susținerea propunerii de deschidere nejustificată a secțiilor de votare în Rusia pe baza unor acte falsificate, acceptarea deciziei partizane a CEC față de excluderea partidelor din procesul electoral prezidențial, decizie care este ilegală și îl favorizează pe Igor Dodon”, se menționează în comunicat.

Mai mult, reprezentanții PAS susțin că Dorin Cimil „a dat dovadă de părtinire în exercitarea atribuțiilor sale, prin acceptarea promovării intereselor politice ale unui potențial candidat la alegerile prezidențiale, la comanda lui Maxim Lebedinschi, și astfel a încălcat legea și jurământul depus, solicităm demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru CEC”.

Solicitat de Cotidianul, Dorin Cimil a spus că nu comentează acum declarațiile făcute de reprezentanții PAS, însă va reveni cu o reacție „bine gândită” mai târziu.

Amintim că tot astăzi, reprezentanții PAS au acuzat Comisia Electorală Centrală (CEC) că încearcă să implementeze modalități de fraudare a alegerilor prezidențiale din această toamnă.

S-a întâmplat după ce marți reprezentanții CEC au transmis partidelor politice și candidaților care aspiră la fotoliul de șef al statului o circulară prin care sunt informați că partidele nu sunt concurenți în alegerile prezidențiale, astfel încât acestea nu pot finanța campaniile electorale ale candidaților desemnați pentru scrutin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Nu este o taină că mulţi lectori universitari sunt intelectuali falşi. Iar dacă sunt promovaţi în funcţii, prestaţia lor este, ori cu semne de lăcomie, ori ori de râme. Iar aceste circumstanţe pune o umbră neagră pe tot corpul profesorilor universitari şi utilitatea lor în viitor deja e dubioasă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X