Handout / Russian Direct Investment Fund

Rusia va furniza Indiei 100 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19, Sputnik V, după încheierea unui acord între Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR) şi compania farmaceutică indiană Dr. Reddy’s, informează agenția de presă TASS

Cele două părţi au convenit să coopereze în cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, care se află în faza a treia. După ce va primi aprobarea agenţiei de reglementare a medicamentelor din India, FIDR a convenit să furnizeze 100 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19.

FIDR menționează că livrările pot începe la sfârșitul anului 2020 după primirea rezultatelor studiilor clinice și înregistrarea vaccinului în India. „Acordul cu dr. Reddy demonstrează o creștere a numărului de state și organizații care înțeleg importanța unei abordări diversificate în formarea unui portofoliu de vaccinuri pentru a proteja populația de coronavirus”.

La începutul acestei luni, Rusia a început testele ulterioare înregistrării vaccinului – care a avut loc pe 11 august -, recrutând până în prezent aproximativ 55.000 de voluntari.

Se aşteaptă ca primele rezultate ale fazei a treia în cadrul testelor clinice să fie publicate în octombrie sau noiembrie.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat anterior că este gata să testeze primul vaccin dezvoltat de ruși, Sputnik V, dar și pentru a cere 100 de mii de doze, care să fie administrate gratis pentru grupurile de risc.

Oficialul a declarat că până la începutul campaniei electorale ar putea pleca din nou la Moscova, fiind hotărât să testeze vaccinul rusesc anti-COVID.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here