VIDEO. Microbuze pline până la refuz în pandemie! Cum se circulă cu transportul public în capitală

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / COVID-19 / Social / 16 septembrie, 2020, 12:00 Etichete: , , , , , ,

Din 4 mai, purtarea măștilor de protecție în transportul public a devenit obligatorie, iar numărul maxim de persoane din troleibuze și autobuze nu trebuie să depășească cifra de 40. În pofida restricțiilor, la primele ore ale dimineții, pe străzile din sectorul Buiucani am zărit mai multe microbuze pline până la refuz cu pasageri.

Oamenii se îmbulzesc în transportul public, pentru că vor să ajungă la timp la serviciu sau la instituțiile de învățământ. „Iată troleibuzele ar trebui să meargă mai des. Mă scuzați iaca vine”, a spus un pasager. „Da, câteodată, da, câtedată se întâmplă”. „Eu mă sâlesc la lucru”.

Șoferii, însă, spun că nu încalcă regulile de circulație. „Așa, lumea se urcă doar pe scaune, rar când se mai urcă unu în picioare, dar așa nu iaca eu am 16 locuri și iau 16, 17- mai mult nu”, a subliniat un șofer.

„Trebuie 35 să luăm, ei se întâmplă că vreo 4-5 acolo sunt mai mult”, a spus un alt șofer.

Potrivit autorităților, zilnic, în stațiile de așteptare a transportului public sunt implicați peste 120 de militari, care gestionează ordinea publică. Cu toate acestea, la stațiile din sectorul Buiucani din capitală nu am zărit carabinieri. În schimb, când am ajuns în sectorul Râșcani, aceștia erau la datorie. „Avem rugămintea la dumneavoastră ca în timpul când călătoriți, să acoperiți atât gura, cât și nasul cu masca”.

„Lumea nu-i serioasă, chiar acum am venit cu troleibuzul, fără măști erau, lumea nu respectă”.

„Nu se respectă toate, nu se respectă aproape deloc. Din ce cauză? Ori că transport e puțin, ori că altceva – nu știu. Cred că e puțin transport.

„Studenții sunt mai iresponsabili. Cei care nu înțeleg și nu vor să asculte de cerințele noastre sunt escortați la inspectoratele de poliție sau sectoarele de poliție, după caz. Și acolo sunt aplicate amenzi”, a precizat carabinierul din stație, Andrei Rotaru.

Cei de la Inspectoratul General de Carabinieri spun că militarii și carabinerii sunt direcționați la stațiile din capitală în funcție de priorități. „Zilnic, se efectuează o analiză a fluxului de pasageri, după care se efectuează graficul de activitate a acestora. Militarii sunt amplasați în stațiile de așteptare a transportului public, prioritare când copii pleacă și se întorc la școală, cât și în orele de vârf când fluxul de pasageri este sporit”, a precizat Tatiana Pârlog, ofițer de presă al Direcției Regionale Centru INSPECTORATULUI GENERAL DE CARABINIERI.

Inspectoratul General de Carabinieri recomandă cetățenilor să respecte cerințele Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Autor: Diana BOTNARU

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X