Andrian Candu riscă să primească refuz de a participa la alegerile prezidențiale

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 septembrie, 2020, 18:35

Comisia Electorală Centrală (CEC) ar putea respinge cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Pro Moldova.

În cadrul ședinței de astăzi a CEC, rportorul Maxim Lebedinschi a precizat că din cele 29 de unităţi administrativ-teritoriale de nivelul doi de unde au fost colectate semnături în susținerea lui Andrian Candu, doar în 12 unități numărul semnăturilor valide este de 600. Astfel, în alte 17 unităţi administrativ-teritoriale de nivelul doi numărul semnăturilor este insuficient.

Reprezentanții Pro Moldova nu susțin opinia raportorului Maxim Lebedinschi și au cerut înlocuirea acestuia.

Mai mulți membri ai CEC au solicitat însă ca listele de semnături să fie examinate suplimentar, întrucât termenul nu a expirat astăzi, ci urmează să expire vineri, 18 septembrie.

Într-un final, reprezentanții CEC au stabilit că listele cu semnături vor fi verificate suplimentar, iar o decizie finală va fi anunțată vineri, la ora 15:30.

De menționat că, conform regulamentului, pretendenții la fotoliul de președinte trebuie să colecteze cel puțin 15 mii de semnături, dar nu mai mult de 25 de mii, din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi. Potrivit CEC, pe conturile destinate grupurilor de iniţiativă înregistrate pot fi virate mijloace financiare, care să nu depăşească suma de 994.250 lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X