După ce socialiștii au inaugurat… veceul școlii din raionul Râșcani, Ministerul Educației interzice manifestațiile în instituțiile de învățământ

Autor: , in Actualitate / 17 septembrie, 2020, 19:42

Autoritățile au decis să interzică organizarea manifestațiilor, care n-au legătură cu procesul educațional, în școlile din țară, după ce socialiștii s-au lăudat cu inaugurarea veceului gimnaziului din satul Hiliuți, raionul Râșcani. Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Același document prevede ca în instituțiile de învățământ să intre numai, elevii, dăscălii, personalul auxiliar, angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, dar și cei ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Însă aceștia sunt obligați să respecte normele împotriva noului coronavirus, adoptate de către membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se menționează în același act.

Documentul este valabil pe perioada stării de urgență.

La inaugurarea veceului gimnaziului din nordul țării au participat președintele raionului Râșcani Vasile Secrieru și deputatul socialist Vladimir Mizdrenco. Fotografiile în care aceștia taie panglica roșie la intrarea grupului sanitar au fost făcute publice de către președintele raionului Râșcani. Vasile Secrieru le-a plasat pe pagina sa de facebook. Mai târziu, însă când pozele au fost distribuite masiv de către internauți, acestea au dispărut de pe pagina funcționarului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X