Încă o formațiune cere demisia conducerii CEC. Este vorba de partidul „PACE”, care nu poate înainta candidat la prezidențiale

Autor: , in Politic / Uncategorized / 17 septembrie, 2020, 18:35

Cer demisia șefului Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, dar și a secretarului CEC, Maxim Lebedinschi. Reprezentanții partidului „PACE” au venit cu asemenea solicitare, pentru că, spun ei, cei doi sunt exponenții candidaților favoriți în cursa prezidențială și vor îndeplini jocurile politice ale acestora. Însă cei de la „PACE” nu oferă niciun nume în acest sens. Contactat de Cotidianul, Dorin Cimil a declarat că se va expune mai târziu asupra acestei cereri. Iar Maxim Lebedinschi nu a răspuns deocamdată la apeluri. 

”Cerem necondiționat demisia președintelui Comisiei Electorale Centrale și a secretarului Comisiei Electorale Centrale deoarece acești doi sunt exponenți ai partidelor politice, mai bine spus sunt exponenți ai celor doi favoriți în cursa pentru prezidențiale, așa cum se lăudă ei. Ei sunt cei care vor face jocul politic al acestor candidați”, a spus șeful partidului ”PACE”, Gheorghe Cavcaliuc.

Partidul”PACE”, înființat de fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, care potrivit presei, ar deține o avere de milioane, a dat în judecată Comisia Electorală Centrală, pentru că nu i-a permis să susțină un candidat la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Dar Curtea de Apel Chișinău a calificat pentru a doua oară drept nefondată cererea formațiunii politice. Astfel, reprezentanții „PACE” anunță că vor contesta decizia în instanța superioară.

Ieri, partidul Acțiune, Solidaritate și Adevăr a cerut demisia șefului Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil. Reprezentanții PAS l-au acuzat de acțiuni și declarații „care pun la îndoială independența și obiectivitatea acestuia”. Printre acestea se numără și faptul că Cimil a susținut decizii favorabile președintelui, Igor Dodon, ca excluderea partidelor din procesul electoral prezidențial.

În replică, Dorin Cimil spune că n-are de gând să renunțe la fotoliul de șef al CEC, pentru că nu a comis nimic ilegal.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X