Președintele CEC anunță că nu pleacă din funcție: „Nu am întreprins acțiuni care ar servi drept temei pentru demisie

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 septembrie, 2020, 15:24 Etichete: , , ,

Președintele Comisiei electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, consideră că a gestionat, în limita competențelor, transparent și corect, procesul de înregistrare prealabilă a cetățenilor din diasporă la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, iar acțiunile sale nu favorizează un anumit concurent electoral. Prin urmare, acesta a declarat că nu-și va da demisia din funcția de șef al CEC, așa cum au cerut miercuri reprezentanții PAS. 

Într-un comunicat de presă, Cimil anunță: „Am luat act de declarația Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” prin care se cere demisia mea din funcția de președinte și membru al CEC. Consider că nu am luat decizii, nu am întreprins acțiuni și nu am făcut declarații care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus și ar servi drept temei pentru demisie”.

Cu privire la acuzațiile PAS, care susține că acesta nu a luat măsuri de anulare a cererilor prealabile false, iar prin asta ar susține deschiderea „nejustificată a secțiilor de votare în Rusia”, și altele, Cimil declară următoarele:

„Am gestionat, în limita competențelor, transparent și corect, procesul de înregistrare prealabilă, am prezentat informații relevante subiectului și am dispus verificarea cererilor depuse la CEC. Urmare finalizării procesului de înregistrare prealabilă, am sesizat autoritățile competente să verifice informațiile sub aspectul veridicității datelor prezentate”. 

În continuare, președintele CEC menționează că nu a susținut circulara despre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și că nici nu a semnat-o. 

„Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral. În deciziile pe care le iau mă conduc strict de principiile legalității, dreptății și independenții, nu mă las și nu mă voi lăsa influențat de vreo forță politică. 

În context, Dorin Cimil a declarat că va continua să-și realizeze atribuțiile conform prevederilor legale și că își asumă responsabilitatea deplină pentru deciziile luate în calitate de Președinte al Comisiei Electorale Centrale. 

Amintim că ieri, 16 septembrie, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC).

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii