Reacția lui Igor Șarov la declarația șefului statului, potrivit căreia, „dacă și-ar dori mâine ar fi demis ministrul”

Autor: , in Actualitate / 17 septembrie, 2020, 22:16

„Noi trăim într-un stat democratic. Fiecare își expune punctul de vedere”, afirmă ministrul Educației, Igor Șarov, după ce șeful statului a spus că dacă și-ar dori „mâine ar fi demis ministrul” pentru critica adusă la adresa lui. Igor Șarov a făcut declarația, în această seară, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune. 

„ Eu mi-am expus un punct al meu de vedere vizavi de acest subiect. Noi trăim într-un stat democratic și fiecare își expune punctul de vedere. Să lăsăm la latitudinea cetățenilor Republicii Moldova, să judece în ce măsură am avut dreptate. În ceea ce privește demisia există legislație”, a declarat ministrul Educației.

Între timp, în mediul online a fost lansată o petiție prin care moldovenii adună semnături în susținerea ministrului Educației.

Se întâmplă, după ce la un post privat de televiziune, șeful statului, Igor Dodon, a declarat miercuri, că ministrul Educației, Igor Șarov, ar putea fi demis chiar mâine.

Asta după ce săptămâna trecută, ministrul Educației a condamnat orice manifestare de nerespectare a prevederilor deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Atunci, Igor Șarov a făcut aluzie la vizita efectuată de către președintele țării la o instituție de învățământ din satul Sofia, raionul Drochia. În timpul vizitei, Igor Dodon nici nu a purtat mască și nici nu a respectat distanța socială față de elevi și profesori.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X