Un veceu, „inaugurat” cu fast la o școală din nordul țării. La „festivitate” – un deputat socialist, președintele de raion și primarul satului (FOTO)

Autor: , in Actualitate / Social / 17 septembrie, 2020, 13:29 Etichete: ,

Blocul sanitar proaspăt renovat al școlii din satul Hiliuți, raionul Rîșcani, a fost inaugurat cu mare fast, cu tăierea panglicii și chiar cu prezența deputatului de circumscripție Vladimir Mizdrenco și a președintelui de raion, Vasile Secrieru, ambii membri PSRM.

Președintele de raion a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini de la „eveniment”, în care arată noul WC al școlii. În una din fotografii se vede cum doi elevi ai școlii țin simbolica panglică roșie, în timp ce deputatul Mizdrenco și președintele de raion Secrieru, se îndesesc în ușă alături de primarul satului Hiliuți și directoarea școlii, pentru a face poze.

Mai mult, o singură persoană din cele care apar în imagine, primarul localității, are pe față mască de protecție, așa cum impune Comisia națională extraordinară de sănătate publică, în timp ce în țară este stare de urgență în sănătate publică din cauza pandemiei de COVID-19.

„Astăzi am efectuat o vizită de lucru în s.Hiliuți împreună cu Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl. Vladimir Mizdrenco. Consiliul raional Rîșcani împreună cu dl. Vladimir Mizdrenco (amendament la Bugetul de Stat) au contribuit la construcția grupului sanitar în Gimnaziul Hiliuți, un lucru necesar și solicitat de mult timp. Condițiile necesare pentru copii și angajați trebuie să le asigurăm”, a scris Vasile Secrieru într-un mesaj ce însoțește imaginile foto. Mai târziu, însă, o fotografie din cele 9 publicate, care a stârnit mai multe critici, a dispărut din postare. 

După mai multe reacții, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco a comentat la postarea președintelui de raion: „Corect, am ajuns în secolul 21 fără un bloc sanitar la școală de mai mulți ani, asta e. Nu știu ce aveți, dar blocurile sanitare oricum trebuie făcute, în afară de noi nimeni nu prea sare cu dorință, decât pe internet!”, a comentat socialistul. 

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, a scris pe pagina sa de Facebook: „Suntem blocați în pandemie și înecați în COVID. Oamenii mor și numărătoarea a trecut de mie. Economia la pământ. Izolați de toată lumea. În topul rușinii. Parlamentul mai mult lipsă decât în lucru. Și în acest timp deputații socialiști sunt ocupați cu tăiatul panglicilor roșii prin WC”.

Deputata Platformei DA, Maria Ciobanu, a reacționat, de asemenea, și a scris: „Veacul de apoi! Să bagi în veceu copii, pentru ca tu, ditamai președinte de raion, primar și netot deputat, să faci o fotografie pentru „istorie” cum tai panglica socialistă… Buni de legat!”

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X