Ministrul Educației: Din vacanță, elevii nu vor reveni la școală pe data de 2 noiembrie. Motivul – alegerile prezidențiale

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / Sport / 18 septembrie, 2020, 09:44

Vacanța de toamnă a elevilor ar putea fi prelungită cu o zi. Aceștia ar urma să stea acasă și luni, 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Șarov susține că ziua de 2 noiembrie ar putea fi liberă pentru ca în școli, unde, de obicei, sunt deschise secții de votare, să fie efectuată dezinfectarea.

„Acest subiect a fost discutat la o ședință la premierul Ion Chicu, unde au fost prezenți reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC), ministrul de Interne, ministra Sănătății. Am ajuns la un consens, după o prezentare a situației generale vizavi de circumscripțiile care există. Noi avem peste 800 de școli unde se organizează alegerile. Deci, noi înțelegem că, dacă nu vor avea loc în incinta școlilor, va fi foarte complicat pentru primari. Dacă există posibilitatea de a organiza birourile electorale în alte părți, atunci da”, a declarat Șarov.

Ministrul Educației este împotriva organizării alegerilor în incinta căminelor și grădinițelor.

„Când vor fi alegeri în școli, poziția noastră e că în zilele din ajun vor activa, iar luni, vom prelungi vacanța, ca să dezinfectăm aceste spații. Aceasta a fost o poziție prealabilă care a fost acceptată”, a menționat Șarov.

Totuși, o decizie pentru un eventual al doilea tur al scrutinului prezidențial încă nu a fost luată, ministrul Educației precizând că urmează să vadă cum va fi în cazul turului I.

„Să ajugem să vedem ce va fi în turul I. Contează foarte mult să păstrăm spațiile școlilor în așa fel încât ele să fie dezinfectate imediat după ziua de alegeri. Vom găsi posibilități”, a conchis Igor Șarov.

Structura anului de studii 2020-2021 prevede că vacanța de toamnă a elevilor cuprinde 9 zile, în perioada 24.10.2020 – 01.11.2020.

Alegerile prezidențială urmează să se desfășoare pe 1 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X