„Politicienii nu au ce căuta în școli, dar președintele da”. Dodon comentează decizia Ministerului Educației de a interzice manifestațiile în instituții de învățământ

Autor: , in Politic / Populare / 18 septembrie, 2020, 10:38

Politicienii și funcționarii publici nu au ce căuta în instituțiile de învățământ, în timp ce președintele țării le poate vizita, întrucât poate fi invitat în vizită de către directori. Astfel comentează Igor Dodon, decizia Ministerului Educației de a interzice manifestațiile în instituțiile de învățământ, luată după ce socialiștii s-au lăudat cu inaugurarea veceului gimnaziului din satul Hiliuți, raionul Râșcani.

Comentând ordinul semnat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, de a interzice manifestațiile în instituțiile de învățământ, Dodon a declarat că decizia este bună și ar fi bine să fie menținută permanent, nu doar pentru perioada situației de urgențe în sănătate publică.

Deși spune că decizia ar trebui menținută, acesta își justifică vizitele în școli prin faptul că este președinte de țară și unele invitații de a merge în instituții vin din partea directorilor.

„Decizia este bună și ar fi fost bine să fie permanentă. Politicienii și funcționarii nu au ce căuta prin școli. Evident că această decizie este corectă. Evident că în calitate de candidat electoral voi respecta decizia. În calitate de președinte, eu pot să am întrevederi la inițiativa directorilor. Spre exemplu, ieri am fost la Leova, unde am discutat cu profesorii mai multe subiecte. Nu au fost subiecte electorale. Ieri am fost și în Taraclia. Dar eu sunt de acord cu această decizie, să nu permitem nimănui să facă acțiuni politice”, a comentat Igor Dodon.

Cât privește isprava colegilor săi socialiști, de a inaugura un veceu, Dodon a spus că lipsa blocurile sanitare în instituțiile de învățământ din zonele rurale este o problemă mare, iar „cei care au decis să soluționeze problema sunt bravo, însă este o prostie să facă show-uri din asta”.

Citește și: Ministrul Educației despre veceul inaugurat de socialiști: „Este strigător la cer. Cât de cinic trebuie să fii?”

Amintim că, autoritățile au decis să interzică organizarea manifestațiilor, care n-au legătură cu procesul educațional, în școlile din țară, după ce socialiștii s-au lăudat cu inaugurarea veceului gimnaziului din satul Hiliuți, raionul Râșcani. Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Același document prevede ca în instituțiile de învățământ să intre numai elevii, dăscălii, personalul auxiliar, angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, dar și cei ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X