Prima reacție a lui Candu, după pronunțarea deciziei CEC: „Nu vom ceda. Vom merge în instanțele naționale și cele internaționale”

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 septembrie, 2020, 18:10 Etichete: , ,

La ieșirea din sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), după pronunțarea deciziei, Andrian Candu a fost așteptat de mai mulți susținători. Liderul Pro Moldova a ținut un discurs, în care a acuzat membrii CEC de încălcarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, dar și că își va căuta dreptatea în instanțe. 

„Cinci membri CEC a încălcat dreptul fundamental al cetățenilor, dreptul de a fi ales și dreptul de a alege. 25 de mii de cetățeni care au acordat votul și încrederea candidatului Pro Moldova, nu au fost luați în considerare”, a declarat Candu. 

„Începând de astăzi, putem considera că alegerile pentru funcția de președinte sunt fraudate. Vă dați seama ce ar fi fost în ziua alegerilor”, a mai spus el. 

Liderul Pro Moldova a menționat că nu va ceda ușor. „Vom lupta pentru fiecare din cele 25 de semnături, pentru fiecare cetățean care vrea sa schimbe această guvernare. Vom merge în instanțele naționale și apoi în cele internaționale. Vom bate la ușa tuturor ambasadelor și a organizațiilor internaționale ca să demonstrăm că noi suntem cei care avem dreptate și vom merge până la capăt. Dacă ei cred că prin  astfel de decizii ne opresc p noi, greșesc amarnic. Și în campanie electorală vom face campanie cum știm noi mai bine.”

 

Amintim că astăzi, 18 septembrie 2020, Comisia Electorală Centrală a respins înregistrarea candidatului Pro Moldova, Andrian Candu, în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Membrii CEC au motivat decizia prin faptul că în listele cu semnături adunate în susținerea candidatului au fost depistate mai multe nereguli.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X