Ultima oră! CEC a refuzat înregistrarea lui Andrian Candu în cursa electorală

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 septembrie, 2020, 17:33 Etichete: , ,

Comisia Electorală Centrală a respins înregistrarea candidatului Pro Moldova, Andrian Candu în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Membrii CEC au motivat decizia prin faptul că în listele cu semnături adunate în susținerea candidatului au fost depistate mai multe nereguli. 

(17:20) Majoritatea membrilor CEC (5 voturi) au votat respingerea cererii de înregistrare a lui Adrian Candu în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Pro Moldova.

(17:00) Andrian Candu a calificat ședința CEC de astăzi drept „un spectacol de prost gust”.

(16:40) „Câte probe nu am aduce, chiar dacă ar veni 25 de mii de cetățeni vii aici… (…) demult ați luat decizia”, a declarat Sergiu Sîrbu, care susține că sistemul CEC nu este pe deplin funcțional, iar dacă au fost depistate erori în listele cu semnături, acestea pot fi erori tehnice și umane.

„Domnule Sîrbu, când îi aduceți pe cei 25 de mii, îi aduceți și pe cei 74 decedați?”, a replicat, la rândul său, vicepreședintele CEC, Vladimir Șerban.

Între timp, Sergiu Sîrbu a scris pe pagina sa de Facebook: „Raportul grupului de lucru asupra listelor de subscripție nu este imparțial și nu este obiectiv. Se atestă un atac asupra democrației. Argumentele noastre nu se iau în calcul. Dar continuăm lupta – CEC-ul trebuie să execute voința alegătorilor și nu a celor de la guvernare!”

(16:25) Ședința CEC a fost reluată. Membrii Comisiei enumeră încălcările depistate în listele cu semnături. Potrivit lor, printre semnatari au fost depistate 74 de persoane decedate, iar alte zeci de persoane au semnat cu buletinele de identitate expirate, dar și cu buletinele noi.

De cealaltă parte, reprezentanții Partidului „Pro Moldova” au declarat că au depistat erori de sistem.

(16:18) A fost anunțată o pauză de 10 minute pentru a fi examinate probele prezentate de reprezentanții Pro Moldova.

(15:55) Membrii CEC nu au susținut cererea de recuzare.

(15:45) Deputații Pro Moldova Sergiu Sîrbu și Andrian Candu îl acuză pe membrul CEC Maxim Lebedinski că nu ar fi obiectiv și imparțial și au cerut recuzarea acestuia.

(15:35) Ședința a început. Ordinea de zi a fost aprobată.

Între timp, în fața sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC), membri și simpatizanți Pro Moldova organizează o acțiune de protest, în susținerea lui Andrian Candu.

Amintim că CEC, la ședința de joi, 17 septembrie 2020, a decis verificarea suplimentară a listelor cu semnături pentru înregistrarea candidatului Pro Moldova, Andrian Candu, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Pro Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X