„Tribut prostiei”. Fosta ministră a Sănătății, despre anti-recordul de cazuri COVID-19

Autor: , in Social / 18 septembrie, 2020, 19:39

Fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco critică, din nou, modul în care autoritățile gestionează situația epidemiologică, în contextul în care astăzi a fost înregistrat anti-recordul de 665 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Nemerenco este de părere că autoritățile nu scăpat de sub control situația, iar rata celor decedați este un „tribut adus prostiei”.

„Moldova luptă cu ardoare pentru primul loc în lume – abia l-a ocupat pe 5 la numărul de cazuri de infecție prin COVID19 per milion. Europa deja a rămas demult în urmă. Moldova luptă și nu cedează. Nu cedează nici în încăpățânarea de a efectua doar 2500-3000 teste pe zi. Deși de 4 luni toți cer să se facă mai multe și să se asigure o izolare mai bună a pozitivilor. Nici nu mai contează câte cazuri sunt raportate – 655 sau 566. Subliniez – raportate. Fiindcă cazurile reale sunt altele și în afara oricărei statistici. Cel mai grav e că acele 2,6% mortalitate se mențin și tributul de 15 vieți omenești mediu pe zi (azi 16) se plătește constant. Tribut prostiei, incompetenței, indiferenței, corupției, politicanismului și slugărismului. Să nu dea Domnul să cunoașteți nimeni cum e când CPVID-ul răpește pe neașteptate pe cineva drag. Să nu dea nimănui această încercare”, spune Ala Nemerenco.

Alte 665 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. De la începutul pandemiei, aceasta e cea mai mare cifră de cazuri înregistrate în doar 24 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *