VIDEO. Cu morții în grădină! O femeie din Peresecina vinde pământul din grădină rudelor răposaților

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / Materiale Video / Populare / Social / 18 septembrie, 2020, 19:29

Grădină transformată în cimitir. De zece ani, o locuitoare din Peresecina trăiește printre morminte, la propriu. Mătusa Zinaida din raionul Orhei, la cei peste 70 de ani, a fost nevoită să vândă cei peste 30 de ari din grădina sa, pentru a fi îngropați morții.

Zinaida Mihăilă a lucrat aproape 40 de ani în calitate de infirmieră. După ce s-a căsătorit, s-a mutat la Peresecina în casa de lângă cimitir, moștenită de la părinți. Soțul femeii suferea de o boală cruntă, iar tratamentul era costisitor. Pentru a câștiga bani, bărbatul i-a propus să vândă pământul din grădină rudelor răposaților. Asta pentru că, de mai mulți ani, cimitirul din apropiere nu mai avea spațiu pentru morminte.

„Cineva l-a rugat pe soț ca să dea loc, că în cimitir deja nu mai erau locuri. Ele și acuma nu-s, i-o încărcat unu peste altul. Și apoi el a întrebat la primărie. Ei i-au spus că e grădina ta, unde te-ai născut și unde au trăit părinții o viață”, a precizat Zinaida Mihăilă, locuitoarea satului Peresecina.

La insistența soțului, femeia a acceptat. Vindea un loc pentru răposați cu 1000 de lei. „Eu nu voiam, dar el îmi spunea că este bolnav și trebuie să mă asculți, să dai ca să avem bani de lecuire”, a spus Zinaida Mihăilăa.

Primul mormânt a apărut în grădina femeii în anul 2010. A fost îngropat un polițist din sat. Acum, în grădina locuitoarei din Peresecina sunt peste 50 de morminte. În anul 2013, soțul doamnei a decedat, care a fost îngropat în propria grădină.

„După moartea omului meu, de vreo 3 ani în urmă, am hotărât să-mi iau un băiat, nu l-am înfiat, dar l-am luat că el la părinții lui o trăit nu greu, dar mai greu. Și deja cu puterile mele și cu ce am adunat de pe cimitiru care este am făcut o mică casă”, a mai zis femeia.

La moment, femeia spune că nu mai are locuri libere în grădină.

Autor: Diana Botnaru

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *