VIDEO. Echipamente medicale pentru spitalul din Comrat! România a făcut o donație de 45 mii euro

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / COVID-19 / Economic / Materiale Video / Social / 18 septembrie, 2020, 16:51

„Îmi face o imensă plăcere să fiu reprezentantul Guvernului României la acest eveniment extrem de important când vă înaintăm această donație care a fost făcută cu sprijinul României”, a declarat DANIEL IONIȚĂ, AMBASADORUL ROMÂNIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA.

Pentru combaterea pandemiei din Republica Moldova, România a oferit spitalului raional din Comrat un lot de echipamente și mijloace medicale în valoare de 45.000 de euro. Acestea au fost transmise prin intermediul ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, care se afla într-o vizită de lucru în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

„Ne bucurăm că a fost posibilă donația respectivă la spitalul raional din Comrat, pentru că spitalul raional din Comrat este unul, după cum știm, din cele 7 spitale raionale care au fost etichetate de autoritățile Republicii Moldova drept spitale care au grijă de pacienții de COVID”, a subliniat DANIEL IONIȚĂ, AMBASADORUL ROMÂNIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA.

Proiectul în valoare de 45.000 euro, a presupus achiziționarea a 8 echipamente de monitorizare a funcțiilor vitale, pentru dotarea secției Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul spitalului, și furnizarea echipamentelor necesare asigurării serviciilor medicale pentru pacienții confirmați sau suspecți de infectare cu COVID-19.

„Programul respectiv a fost aprobat la începutul anului respectiv. Donația a constat în furnizarea în două rânduri a echipamentelor necesare. Într-o primă etapă au sosit monitoarele, deci echipamentele de monitorizare a sistemelor vitale, în a doua etapă au sosit materialele consumabile”, a declarat DANIEL IONIȚĂ, AMBASADORUL ROMÂNIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA.

Prin intermediul echipamentului donat, România vine cu un sprijin ce ar contribui la creșterea șanselor de supraviețuire în rândul persoanelor infectate cu COVID-19 din sudul Republicii Moldova. În prezent, în spitalul raional din Comrat sunt 52 de pacienți infectați cu COVID-19, dintre care trei se află în secția Anestezie și Terapie Intensivă.

„Aveam nevoie de acest lucru, deoarece nu toate aceste materiale consumabile sunt disponibile în Republica Moldova. Acest ajutor este foarte oportun, deoarece acum sunt destul de mulți pacienți”, a reiterat NINA RAILEAN, DIRECTOAREA SPITALULUI RAIONAL DIN COMRAT

Anterior, în luna mai, România a făcut o donație substanțială de echipamente de protecție contra COVID-19, în valoare de 3,5 milioane de euro.

Autor: Anatol Fornea

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X