A încercat să aducă în țară un BMW furat din Italia, pentru a-l „repara”. Un moldovean, reținut la Vama Albița

Autor: , in Actualitate / Auto / 20 septembrie, 2020, 14:03 Etichete: , ,

Un moldovean a rămas fără mașina pe care o aducea în Republica Moldova, după ce la controlul de frontieră de la granița română s-a constatat că automobilul figura în baza de date ca fiind furat acum cinci ani din Italia. 

Totul s-a întâmplat în dimineața de sâmbătă, 19 septembrie 2020, în jurul orei 13:45, când bărbatul în vârstă de 44 de ani, cu dublă cetățenie, s-a prezentat prezentat pentru efectuarea formalităţilor la controlul de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa.

Acesta conducea un ansamblu înmatriculat în Republica Moldova, format dintr-un autoturism marca Mercedes E 250 și o semiremorcă tip platformă pe care transporta un un BMW fabricat în 2014.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului marca BMW, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Purtătoarea de cuvânt a I.T.P.F. Iaşi, Lazăr Denis, a precizat pentru Cotidianul că automobilul figura ca furat din anul 2015, la doar două luni după ce a fost cumpărat de proprietarul de drept. Cetățeanul moldovean le-ar fi spus polițiștilor de frontieră că intenționa să aducă automobilul în Republica Moldova pentru a-l repara. 

Prin urmare, poliţiştii de frontieră au inițiat cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, estimat de partea română la 200 de mii de lei moldovenești, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. 

IPTF Iași
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X