Atenție, șoferi! O duminică fără mașini pe strada 31 August din Capitală, unde va fi promovată mobilitatea ecologică

Autor: , in Actualitate / Social / 20 septembrie, 2020, 09:37 Etichete: , ,

Duminică, 20 septembrie, între orele 08:00 – 21:00, va fi suspendat traficul rutier pentru automobile pe strada 31 August 1989, în perimetrul străzilor Serghei Lazo și Vasile Alecsandri, însă va rămâne deschisă deschisă pentru pietoni, bicicliști și transport public. Acțiunea face parte din campania „Săptămâna europeană a mobilității” la care a aderat și orașul Chișinău.

Campania, ce se desfășoară în perioada 16 – 22 septembrie 2020, are ca scop promovarea mobilității ecologice, a modului sănătos de viață și utilizarea transportului public în defavoarea mașinii personale, pentru a reduce gradul de poluare a orașelor.

În cadrul inițiativei „Săptămâna europeană a mobilității” (European Mobility Week), municipalitatea va prezenta proiectul „Renovarea străzii 31 August 1989 și transformarea acesteia în coridor verde”. Evenimentul se va desfășura duminică, ora 13:00, în scuarul liceului „Gheorghe Asachi” din strada Al. Pușkin.

În acest context, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a a lansat un apel către chișinăuieni, pe care i-a îndemnat să opteze pentru deplasarea cu transportul public, bicicleta, trotineta sau pe jos pentru a susține această campanie și eforturile municipalității de dezvoltare a infrastructurii de transport alternativ. 

„Sunt susținătorul și promotorul modului sănătos de viață! În această săptămână, sute de orașe din Europa explorează soluții practice de îmbunătățire a calității vieții urbane și testează soluțiile de transport alternativ. Ne propunem ca şi orașul Chișinău la fel să facă parte din această campanie”, a scris primarul Ceban pe pagina sa de Facebook.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X