Hackerii au divulgat datele personale a o mie de poliţişti din Belarus, ca răzbunare pentru încercarea de a reprima protestele

Autor: , in Externe / 20 septembrie, 2020, 15:04 Etichete: , ,

Canalul de Telegram al portalului de opoziție Nexta Live, care acoperă evenimentele din Belarus, a publicat datele personale ale 1.003 angajați ai Ministerului de Interne din Belarus, implicați în reprimarea protestelor și arestările manifestanților, scrie Meduza.io.

Autorii canalului de Telegram au declarat că au primit informații despre oamenii legii de la „partizani cibernetici”.

„Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară largă”, se arată într-un mesaj distribuit de canalul de opoziţie Nexta Live pe aplicaţia Telegram. „Nimeni nu va rămâne anonim nici chiar sub cagulă”.

Într-un tabel publicat de Nexta, este inclusă o listă cu numele angajaților, zilele lor de naștere, locul de muncă și rangul. Totodată, nu se știe cât de corecte ar fi aceste informații.

De cealaltă parte, Guvernul din Belarus condamnă divulgarea datelor și amenință că îi va găsi şi pedepsi pe cei responsabili. 

„Forţele, mijloacele şi tehnologiile care sunt la dispoziţia organismelor interne fac posibilă identificarea şi condamnarea marii majorităţi a celor vinovaţi de divulgarea datelor personale pe internet”, a spus Olga Chemodanova, purtătoare de cuvânt al Ministerului de Interne.

Informațiile despre angajații Ministerului Afacerilor Interne au fost publicate după ce mai mult de 300 de participante la marșul femeilor au fost reținute la Minsk pe data de 19 septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X