O femeie este arestată la Minsk, la Marșul Solidarității, acțiune de protest la adresa președintelui din Belarus Aleksandr Lukașenko Foto: Profimedia

Hackerii au divulgat datele personale a peste 1.000 de polițiști din Belarus, transmite Reuters, citat de Mediafax. Guvernul a transmis că vinovații vor fi prinși și pedepsiți. Ei au sugerat că dacă arestările protestatarilor continuă, nu se vor opri nici ei.

Poliţiştii care au încercat să oprească protestele stradale din Belarus, împotriva lui Alexandr Lukaşenco, s-au trezit cu datele personale divulgate, relatează digi24.ro.

Conform Reuters, răzbunarea hackerilor a vizat circa o mie de poliţişti ale căror date au fost distribuite pe aplicaţia Telegram.

Guvernul a transmis că îi va găsi şi pedepsi pe cei responsabili. „Forţele, mijloacele şi tehnologiile care sunt la dispoziţia organismelor interne fac posibilă identificarea şi condamnarea majorităţii vinovaţilor de divulgarea datelor personale pe internet”, a declarat Olga Chemodanova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.

Forţele de securitate din Belarus au reţinut mii de oameni în încercarea de a opri valul de proteste şi greve din ţară.

Hackerii au încercat prin acţiunea lor să oprească arestările şi anunţă că nu se vor opri aici. „Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm la scară largă. Nimeni nu va rămâne anonim, nici măcar sub cagulă”, au transmis hackerii prin intermediul televiziunii de ştiri Nexta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here