Foto: colaj Cotidianul

Coronavirusul de tip nou a răpus încă un medic din Republica Moldova, la 21 septembrie, ajungându-se astfel la doi angajați din sistemul medical decedați în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19.

Anunțul despre decesul medicului a fost făcut de către Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova printr-un mesaj postat pe Facebook. Alexei Sofroni este ultima victimă din sistemul medical răpusă de COVID-19.

Acesta era conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova.

„COVID-19 a mai luat viața unui coleg. Este vorba despre domnul doctor Alexei Sofroni, conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, catedra Medicină internă nr. 2, specialitatea Gastroenterologie. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să vă ofere mângâiere în acest dureros moment”, se menționează în mesajul postat de Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova.

Alexei Sofroni a decedat la vârsta de 77 de ani.

„Comunitatea academică a USMF„Nicolae Testemiţanu” exprimă condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor, în legătură cu trecerea în eternitate a conferențiarului universitar Alexei SOFRONI (01.06.1943-20.09.2020), doctor habilitat în științe medicale, Disciplina de gastroenterologie, Departamentul Medicina Internă. Și-a dedicat 43 de ani Almei Mater, contribuind la formarea a zeci de generații de medici și la îmbunătățirea sănătății pacienților. A fost președinte al Comitetului sindical al angajaților Universității în perioada anilor 1999-2005. Suntem alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, anunță Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Detalii la acest subiect: Noile decese provocate de COVID-19. Ce spune Ministerul Sănătății despre cei 2 angajați medicali

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here