Reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) susțin că „practic nu e zi pe drumurile din țară să nu fie prinși șoferi în stare de ebrietate la volan sau care să circule fără permise de conducere, iar în zilele de weekend numărul lor crește față de restul săptămânii”.

Potrivit datelor prezentate de oamenii legii, în ultimele două zile de weekend au fost documentați peste 1.400 de încălcări ale circulației rutiere și ordinii publice.

În topul neregulilor depistate se numără depășirea limitei de viteză, fiind sancționați 437 de șoferi.

49 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii, fiind în stare de ebrietate. De asemenea, 45 de persoane au fost prinse că șofau fără a avea asupra sa permisul de conducere.

Tot în zilele de weekend, au avut loc 19 intervenții pe linia ordinii publice, pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, huliganism nu prea grav, încălcarea legislaţiei privind întrunirile, desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător.

În perioada de referință, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 15 accidente rutiere, soldate cu 18 persoane traumatizate.

În urma solicitărilor prin apel la 112 pe timpul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii au intervenit la peste 80 de situații, în ajutorul cetățenilor.

Anterior, Poliția Națională a precizat că vor fi desfășurate, în permanență, acțiuni de disciplinare a conducătorilor auto și sporirea siguranței în traficul rutier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here