O nouă ședință de judecată în cazul lui Ilan Șor, programată astăzi la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată. Decizia a fost luată de către magistrați, după ce avocații lui Șor au solicitat recuzarea completului de judecată. Avocatul inculpatului, Aureliu Colenco, a refuzat să spună motivul solicitării, dar a ținut să precizeze că procurorii anticorupție au solicitat amânare, din motiv că dosarul penal se află acum pe masa judecătorilor Curții Supreme de Justiție. Următoarea ședință de judecată în acest caz a fost fixată pentru 25 septembrie. 

Nu este prima dată, când ședința de judecată în acest dosar este amânată. Contactat de Cotidianul.md, președintele Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov, a declarat că până acum au avut loc multe amânări, însă a evitat să dea o cifră exactă, motivând că se află în concediu.

Dosarul penal în care figurează Ilan Șor a fost trimis la Curtea Supremă de Justiție, după ce avocații acestuia au solicitat ca acest caz fie examinat de către alți magistrați, ci nu de cei de la Curtea de Apel Cahul. Judecătorii Curții Supreme de Justiție, însă au decis să suspende examinarea cererii până în momentul în care magistrații Curții Constituționale vor examina sesizările depuse de către avocații lui Ilan Șor.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

Anul trecut, atunci când s-a schimbat guvernarea, inculpatul a fugit din Republica Moldova.

Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, fugarul se află în Israel. Stoianoglo susține că procurorii moldoveni au solicitat extrădarea lui Șor. Însă autoritățile din Israel nu au dat curs acestei cereri, pentru că legislația acestui stat interzice extrădarea cetățenilor săi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here