Foto simbol: viatalibera.ro

Lucrările de reparație de la Liceul „Petru Zadnipru” din Chișinău a devenit subiect aprins de discuții, urmate de un ultimatum din partea primarul Capitalei, Ion Ceban. Acesta a solicitat mai multă responsabilitate din partea factorilor de decizie, în executarea lucrărilor pentru proiectele aflate în derulare, în conformitate cu caietele de sarcini, cu respectarea normelor și a termenelor prevăzute.

În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Ceban a atenționat asupra calității proiectelor desfășurate, în condițiile când după vizitele sale recente în teritoriu au fost depistate nereguli.

În special, au fost atenționați responsabilii din domeniul educațional, după ce săptămâna trecută, Ceban a inspectat lucrările de reparație de la Liceul „Petru Zadnipru” din sectorul Ciocana al Capitalei, unde au rămas neexecutate lucrări prevăzute spre realizare încă anul trecut sau nu au fost aduse în conformitate cu cerințele, deși actele respective au fost semnate.

„Șantierele în lucru și instituțiile unde sunt reparații trebuie să fie monitorizate, dar nu raportate de pe Facebook unele neconformități. Nimeni nu are dreptul nici să facă uz, nici să fure din banul public”, a declarat Ceban.

În acest context, primarul Capitalei a solicitat șefului interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, inițierea unei anchete, pentru a stabili cine se face vinovat de situația depistată la liceul „Petru Zadnipru”.

Totodată, Ceban a înaintat și un ultimatum.

„Ofer termene exacte pentru înlăturarea neconformităților: zece zile. De asemenea, până pe 12 octombrie să fie finalizate lucrările în cantină”, a precizat Ceban.

Potrivit lui Ceban, în sfera educației se utilizează peste jumătate din bugetul public municipal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here