INI

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 57 de ani, sunt suspectați de circulația ilegală a drogurilor pe teritoriul municipiului Bălți. Doi dintre ei au fost reținuți pentru 72 de ore, anunță Inspectoratul Național de Poliție, într-un comunicat. 

Potrivit Poliției, bărbații procurarau stupefiante din farmacii în baza rețetelor false, iar apoi vindeau drogurile pe teritoriul municipiului Bălți.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au efectuat cinci percheziții la Bălți.

De la figuranți au fost ridicate diferite bunuri și obiecte ale infracțiunii și anume: 143 de rețete cu semne de falsificare. Dintre acestea, 25 au fost ridicate de la farmacie și 118 de la figuranți, cartele SIM, telefoane mobile, aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, pastile psihotrope, 600 ml de metadonă în formă lichidă, 10 gr de PVP, carduri bancare, și altele.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală, doi dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore.

În comunicat se menționează că dacă rețetele erau realizate pe piața neagră, suma profitului avea să constituie aproximativ 22.000 de lei, iar în cazul realizării substanțelor psihotrope procurate în baza rețetelor false, suma se ridica la aproximativ 60.000 lei.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii provenienței rețetelor cu semne de falsificare și stabilirea tuturor persoanelor care au participat ori au favorizat comiterea infracțiunilor.

Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here