Foto: libertatea.ro

Curtea Supremă din Rusia a anunțat luni, 21 septembrie, desființarea partidului politic condus de opozantul rus Aleksei Navalnîi.

În urmă cu un an, Ministerul Justiției din Rusia a refuzat înregistrarea partidului politic Rusia Viitorului, înființat de Aleksei Navalnîi, motivând că numele era deja folosit de o altă organizație politică, conform agenției de presă Tass.

„Curtea a satisfăcut cererea Ministerului Justiției de desființare a partidului Rusia Viitorului”, se menționează într-un comunicat emis de Curtea Supremă.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, este în prezent internat într-un spital din Germania după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Citește și: (VIDEO) Răsturnare de situație în cazul „otrăvirii” lui Navalnîi: Noviciok, găsit în sticlele cu apă din hotel, nu la aeroport

Opozantul rus s-a simţit rău pe 20 august în timp ce se călătorea cu avionul din oraşul Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi.

În Germania s-a ajuns la concluzia că în cazul lui Aleksei Navalnîi a fost vorba despre o otrăvire cu Noviciok, o substanţă neurotoxică dezvoltată de fosta Uniune Sovietică în scopuri militare.

Moscova a respins această posibilitate, în pofida concluziilor în acest sens ale unor laboratoare din Germania, Franţa şi Suedia.

Vezi și: Navalnîi cere Rusiei să-i returneze hainele, probe vitale privind otrăvirea sa: „M-au trimis gol” în Germania

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here