Sergiu Litvinenco

Demisia lui Anatol Pahopol din funcția de președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii i-a stricat planurile lui Dodon. Astfel califică deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, această demisie.

„Anatol Pahopol a demisionat din funcția de membru și președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii. Ce înseamnă asta? Din câte se pare, i-a stricat planurile lui Dodon, Lebedinschi și alții ca ei de a mai numi acum pe final de mandat în functii niște judecători dubioși, printre care și controversatul Pavliuc”, comentează deputatul PAS.

„Dincolo de faptul că este discutabilă în general numirea de către Dodon a judecătorilor în perioada în care au loc alegeri prezidențiale, devine foarte clar că chiar și oamenii care îi erau loiali îl părăsesc. Adică și oamenii fideli lui Dodon își dau seama că șansele lui pentru un nou mandat sunt zero. Așa și o să fie”, se mai arată în comentariul parlamentarului Sergiu Litvinenco.

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii și-a anunțat demisia în ședința de astăzi a CSM. Pahopol și-a motivat decizia prin ultima pronunțare a Curții Constituționale, care, examinând cererea deputatului Plîngău, a decis să sisteze procesul de judecare a cererii de suspendare a legii nr. 67 din 21 mai 2020, care se referă la CSM.

„Astfel, e o situație destul de delicată și interesantă. În aceste condiții nu vreau să rămân ostatic al unor situații, și că, indiferent de decizia CC-ului în urma sesizării deputatului, am dreptul moral de a-mi cere demisia. Nu vreau mâine să mă trezesc cu legea suspendarea îi eu să fiu demis din funcție”, a spus acesta.

„În ultimele săptămâni au fost critici la adresa mea privind activitatea mea în CSM”, a mai spus Pahopol.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here