Ambasadorul Dereck J. Hogan atenționează asupra menținerii independenței BNM

Autor: , in Actualitate / Economic / 23 septembrie, 2020, 09:31

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, atenționează asupra menținerii independenței Băncii Naționale a Moldovei (BNM), declarând că acesta este un element-cheie pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova. Mesajul a fost transmis în cadrul unei întrevederi a oficialului american cu guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Conform unui comunicat remis de BNM, dialogul celor doi s-a axat pe evoluțiile macrofinanciare și necesitatea continuării reformelor în sectorul bancar al Republicii Moldova. Totodată, părțile au pus în discuție perspectivele semnării unui nou acord cu FMI și importanța acestuia pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

În acest sens, oficialul SUA a subliniat însemnătatea menținerii independenței băncii centrale, care este un element-cheie pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova. Aceasta este primordială pentru siguranța și reziliența sectorului bancar, în beneficiul cetățenilor, a remarcat Dereck J. Hogan.

Conform sursei, guvernatorul Octavian Armașu a apreciat sprijinul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova în parcursul țării spre o economie și o societate moderne. În acest context, șeful băncii centrale a menționat eforturile BNM și rezultatele obținute în consolidarea și modernizarea sectorului bancar. Octavian Armașu s-a referit la importanța angajamentelor pe care Republica Moldova urmează să și le asume în cadrul viitorului program cu FMI.

În context, ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, și-a exprimat speranța că Republica Moldova va reuși să semneze acest program, menit să contribuie la dezvoltarea țării noastre pe termen lung.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X