(DOC) Guvernul a aprobat lista tinerilor care vor primi bursele Preşedintelui, Republicii, Guvernului și „Gaudeamus”

Autor: , in Actualitate / Social / 23 septembrie, 2020, 15:08 Etichete: ,

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, 23 septembrie, listele studenților și elevilor, din cadrul școlilor profesionale, care vor primi în anul de studii 2020-2021 Bursa Preşedintelui Republicii Moldova, Bursa Republicii, Bursa Guvernului și Bursa „Gaudeamus”.

10 studenți vor primi lunar Bursa Președintelui în valoare de 1.455 de lei, iar alți cinci elevi din colegii vor ridica aceeași bursă, cu o valoare mai mică – câte 1.130 de lei.

Candidații la Bursa Președintelui au fost aprobați în cadrul senatelor instituțiilor de învățământ superior și consiliilor profesorale ale instituțiilor de învățământ profesional tehnic postsecundar. În context, la bursa respectivă, au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9,5 puncte în profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie).

Pentru acordarea Bursei Președintelui au fost depuse 23 dosare (studenți din ciclurile I și II. studii superioare integrate, învățământ medical și farmaceutic), din 13 instituțiii de învățământ superior publice din țară, și dosarele a 20 de candidați din instituțiile de învățământ progesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar.

12 studenți vor primi în anul de studii 2020-2021, Bursa Republicii în valoare de 1.600 de lei. Alți 30 de tineri vor primi Bursa Guvernului – câte 1.335 de lei pe lună, iar 20 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic vor primi Bursa „Gaudeamus” în valoare de 965 de lei.

Listele candidaților la bursele de merit au fost aprobate în cadrul senatelor instituțiilor de învățământ superior și consiliilor profesorale ale instituțiilor de învățământ profesional tehnic postsecundar.

Astfel, pentru Bursa Republicii, au fost depuse 19 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 43 dosare, iar pentru Bursa ,,Gaudeamus” – 20 dosare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *