Foto simbol

În Republica Moldova va fi creat un Birou de Investigare, misiunea căruia va fi prevenirea producerii accidentelor, dar și asigurarea unui nivel înalt de calitate a investigațiilor, precum și va investiga din ce cauză și în ce circumstanțe s-au produs accidentele în transportul aerian, feroviar și naval. Proiectul votat la ședința de astăzi, 23 septembrie, a Executivului, aparține Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Biroul de Investigare va constitui o autoritate administrativă centrală, în subordinea Guvernului, specializată atât pe investigații, cât și pe emiterea recomandărilor de siguranță.

Potrivit proiectului, on procesul de efectuare a investigațiilor, Biroul va colabora cu Procuratura Generală, Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, precum și cu Autoritățile de Siguranță.

Autoritatea va fi finanțată din bugetul de stat în limitele alocațiilor anuale aprobate.

„Proiectul urmărește îmbunătățirea siguranței în transportul aerian, feroviar și naval prin investigarea cauzelor producerii evenimentelor într-un mod obiectiv, imparțial și transparent, evitarea conflictelor de interese între părțile implicate în cazul unui eveniment în transport, precum și elaborarea unor recomandări de siguranță pentru evitarea producerii în viitor a unor evenimente similare”, este argumentului Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI).

Reprezentanții MEI susțin că elaborarea proiectului corespunde măsurilor prevăzute în Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here