Mese cu prieteni în penitenciar și cadouri de Crăciun. Ex-avocatul lui Filat spune că fostul premier avea o înțelegere cu Plahotniuc în schimbul tăcerii

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 septembrie, 2020, 22:07

Fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, declară că ex-premierul ar fi stat în penitenciarul nr. 13 ca într-un hotel, iar fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, se îngrijea ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de Crăciun în schimbul tăcerii.

Declarațiile au fost făcute miercuri seara, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

„Plahotniuc și-a dorit ca Filat să nu vorbească, să-l țină izolat în celulă ca să tacă, și asta s-a întâmplat. Filat a acceptat un deal (trad. – o înțelegere), a avut condiții foarte bune în celula sa. Pe mine mă trimiteau să vorbesc doar dacă era cazul, în rest ei vorbeau la telefon și Plahotniuc spune el că i-a promis că-l va scoate din pușcărie. Filat povestea că Plahotniuc într-o seară i-a făcut o masă copioasă cu șampanie și cu prieteni, s-a îmbătat și nu ajungea până la celulă. Altă dată îmi povestea că i-a trimis cadouri de Crăciun. Filat și Plahotniuc sunt un întreg. Acești doi complici în jaful bancar, cooperează până în ziua de astăzi și vorbesc la telefon până acum”, a spus Igor Popa.

Igor Popa afirmă că Vlad Filat și Vlad Plahotniuc țin legătura și vorbesc la telefon până în ziua de astăzi.

„Au rămas prieteni până în ultima clipă. În afară de tăcere a fost și serviciul lui de a oferi consultație. Filat îi spunea lui Plahotniuc și îl consulta cum să se comport în public pentru a câștiga în scrutinul electoral. Filat i-a cerut lui Plahotniuc susținere financiară și politică. La ultima discuție îi spunea că „Vlade, uite Platon este împotriva mea și a ta, acuma trebuie să ne unim forțele și să luptăm cu acest Platon”, a declarat avocatul.

Igor Popa precizează că declarațiile și acuzațiile acestuia sunt acum investigate de procurorii din Germania.

„Din momentul în care am auzit acuzațiile aberante ale lui Vlad Filat, am avut nevoie de timp pentru documentare. Am adresat o plângere penală față de procurorii din Germania în care am cerut să se investigheze faptele declarate de el. Totodată, am încercat să luăm legătura cu el pentru a înțelege de ce face astfel de declarații, dar nu ne-ea răspuns, ulterior ne-a rugat să nu facem declarații de presă. Prima reacție după declarațiile lui a fost să râdem în hohote”, a mai adăugat Popa.

În cadrul aceleiași emisiuni, avocatul l-a caracterizat pe Vlad Filat ca fiind un om imoral și mincinos.

Redacția Cotidianul.MD l-a contactat pe liderul PLDM pentru o reacție, însă, acesta nu a răspuns la apeluri.

Amintim că relațiile dintre Vlad Filat și Igor Popa sunt proaste încă din perioada în care liderul PLDM se afla în detenție. Filat l-a acuzat pe avocat că lucra împotriva sa, iar Popa a respins acuzațiile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X