„Pandemia ne-a dat planurile peste cap”. Cum va fi sărbătorită Ziua Vinului 2020 în Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / 23 septembrie, 2020, 12:13 Etichete: ,

Din cauza situației pandemice actuale, în acest an, principala sărbătoare națională dedicată patrimoniului vitivinicol și Vinului Moldovei – Ziua Națională a Vinului, se va desfășura mai mult în spațiul media, vinării și vinoteci, și va fi dedicat oamenilor care muncesc zi de zi în sectorul vitivinicol.

„Pandemia ne-a dat planurile peste cap. Din cauza restricțiilor, Ziua Vinului în acest an nu va fi organizată așa cum obișnuiam să o facem în anii precedenți. De această dată, în spațiul public nu vom avea tradiționalele standuri, programul cultural tematic și nici miile de vizitatori”, a declarat pentru Cotidianul Parascovia Ignat, purtătoarea de cuvânt a Oficiul Național al Viei și Vinului.

Astfel, în data de 3 și 4 octombrie, în centrul capitalei va fi organizată o expoziție a patrimoniului vitivinicol, care va arăta istoria și evoluția sectorului din ultimii 19 ani.

„În Chișinău, în scuarul Catedralei, va fi instalat un podium, unde va fi înmânat Premiul Mare al festivalului, vom oferi premii vinăriilor și oamenilor care fac parte din industria vitivinicolă, dar și două premii speciale pentru jurnaliștii străini care au promovat vinurile Moldovei peste hotare”, a menționat Parascovia Ignat.

Podiumul, după partea festivă, se va transforma într-o zonă fotografică, unde oamenii se vor putea opri să facă poze, dar și și să admire expoziția amenajată în preajmă.

La fel, în condiții de pandemie, vinificatorii din țară vor primi grupuri mici de vizitatori și vor organiza pentru ei degustări de vinuri tinere, vinuri de colecție, excursii pe teritoriul cramelor dar și la podgorii.

De asemenea, în acest an, atât la TV cât și la radio, vor fi transmise mai multe programe și emisiuni speciale, dedicate tradițiilor milenare în vinificație.

În cadrul evenimentului, Oficiul Național al Viei și Vinului a lansat un spot dedicat celei de-a 19-a ediții a Zilei Naționale a Vinului, care vine să accentueze tradițiile noastre milenare în vinificație. Mesajul video este și o invitație de a celebra împreună cu prietenii și familia, indiferent unde ne aflăm, zilele în care ne vom spune „Eu deVIN sărbătoare” și vom deschide acasă un vin bun.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X