„Vrem și fapte, nu doar vorbe”. Ambasadorul României în R. Moldova confirmă conul de umbră în relația dintre cele două state

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 septembrie, 2020, 20:20

Invitat la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova, ambasadorul României în Republica Moldova a confirmat existența unui con de umbră asupra relațiile dintre cele două state.

„Din păcate așa este. N-am mai avut vizite la nivel de miniștri, la nivel de înalte oficialități. Deocamdată suntem într-o etapă de așteptare. Vrem să vedem în continuare rezultate pe linia angajamentelor asumate de Chișinău”, a declarat ambasadorul Daniel Ioniță.

Cu toate acestea, spune diplomatul, asta nu înseamnă că proiectele României destinate cetățenilor din Republica Moldova au fost stopate.

„Dimpotrivă, vom continua proiectele respective. Pe de o parte, să realizăm ceea ce ne-am angajat să facem, pe de altă parte să identificăm, de ce nu, domenii noi care contribuie la întărirea legăturilor speciale dintre România și Republica Moldova”, a spus Daniel Ioniță.

„Din păcate, am impresia că parcă noi credem mai mult în acest parteneriat strategic și în această valoare extrem de importantă pe care o asociez cu parcursul european al Republicii Moldova. Am dori, pe undeva, să vedem și fapte, nu numai vorbe și declarații. Aici România e pe deplin sincronă cu tot ce înseamnă relațiile Bruxelles-ului cu Chișinăul.

Vom încerca să promovăm unele dosare de suflet, iar vestea bună e că la începutul lunii septembrie au fost unele contacte dintre ministerele Culturii de la București și Chișinău pentru promovarea dosarului cămășii cu altiță – ia românească, pentru a reuși să înscriem acest dosar în patrimoniul mondial UNESCO”, a mai spus ambasadorul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X