Igor Munteanu a depus o sesizare la PG împotriva CNA, după ce instituția a refuzat să investigheze eventuala corupere a alegătorilor de către Igor Dodon

Autor: , in Actualitate / 24 septembrie, 2020, 21:11

Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Igor Munteanu, a depus o sesizare la Procuratura Generală prin care cere verificarea legalității deciziilor CNA. Asta după ce, potrivit lui Igor Munteanu, Centrul Național Anticorupție a sistat examinarea solicitării Comisiei, privind eventuala corupere a alegătorilor de către șeful statului, Igor Dodon. Pe de altă parte, reprezentanții CNA afirmă că au acționat, conform legii. 

Într-o postare făcută pe pagina sa de facebook, Igor Munteanu scrie că a primit astăzi răspunsul de la CNA.

„Scrisoarea semnată de Dl V.Cojocaru, director adjunct CNA (nr.02/05-2423 din 18.09.2020) ilustrează cum acest organism a devenit complice la blocarea unor investigații necesare pe subiectul corupției politice. În loc de a investiga faptele expuse pe larg în scrisoarea CFP, un carierist al CNA îmi răspunde astăzi ”că nu a constatat fapte ce ar duce la inițierea unor investigații de ordin contravențional sau penal”, și că ”a sistat examinarea faptelor descrise în demers”. Oare numai traseismul înseamnă corupție politică în viziunea CNA, iar banii dați cu dărnicie din surse nedeclarate de liderul PSRM înseamnă altceva?”.

În luna iulie, președintele Comisiei, Igor Munteanu, a sesizat atât CNA-ul, cât și ANI-ul cu privire la acțiunile lui Igor Dodon în timpul unei vizite efectuate, în raionul Comrat din UTA Găgăuzia.

”Am sesizat printr-un demers al Comisiei de Control al Finanțelor Publice (CFP-4, nr.253) 2 autorități ale statului (CNA și ANI) stabilirea faptului din ce fonduri bănești, I.D. a achitat sume importante de bani unor cetățeni din Comrat în cadrul vizitei sale. Surse informate din Comrat, agenții de știri și chiar site-ul oficial al executivului din UTAG conține informații concludente în această privință, pe care l-am anexat demersului CFP. Conform acestor surse, Președintele Igor Dodon a transmis 17 plicuri cu câte 15.000 lei unor cetățeni, gospodăriile cărora au fost inundate, în sumă de 250.000 lei”, a punctat Igor Munteanu.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, a declarat că decizia instituției în acest caz este adoptată în conformitate cu legea.

Iar ofițerul de presă al Autorității Naționale de Integritate, Maria Chitoroagă, a declarat că sesizarea depusă de către vicepreședintele Platformei DA, Igor Munteanu, a fost conexată la dosarul de control al averii și intereselor personale al președintelui Republicii Moldova.

Dosarul este investigat acum de către angajații ANI.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X