Republica Moldova înregistrează alte 8 decese provocate de COVID-19. Cine sunt victimele

Autor: , in COVID-19 / Social / 24 septembrie, 2020, 17:23

Ministerul Sănătății informează despre alte 8 decese provocate de COVID-19 în Republica Moldova.

Potrivit raportului de la Sănătate, bilanțul deceselor din cauza complicațiilor noului coronavirus a ajuns la 1.252 de cazuri.

Ultimele decese înregistrate:

Deces 1245: Bărbat de 58 de ani, din raionul Căuşeni, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 19 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. II.

Deces 1246: Femeie de 47 ani, din r-nul Edineţ, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 16 septembrie. Comorbidităţi: lupus eritematos sistemic.

Deces 1247: Femeie de 86 ani, din Chişinău, transferată de la IMSP Centrul COVID 19, la IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail”, pe 11 septembrie. Comorbidităţi: boală Parkinson, hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat.

Deces 1248: Bărbat de 67 de ani, din Chişinău, internat la IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail”, pe 21 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2.

Deces 1249: Bărbat de 76 de ani, din Chişinău, transferat de la IMSP Centrul COVID 19, la IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail”, pe 20 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, encefalopatie mixtă.

Deces 1250: Bărbat de 88 ani, din Chişinău, internat la SCM „Gheorghe Paladi”, pe 3 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF II, boală Parkinson.

Deces 1251 : Bărbat de 54 ani, din raionul Făleşti, internat la IMSP SR Făleşti, pe 21 septembrie, cu bronhopneumonie acută bilaterală.

Deces 1252: Femeie de 82 ani, din raionul Anenii Noi, internată în IMSP SR Anenii Noi, pe 20 septembrie. Comorbidităţi: obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. III.

Alte 721 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 37 sunt lucrători medicali: medici-12, asistenți medicali-18, personal auxiliar-7.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 48.953 cazuri.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X