Se întâmplă în Belarus. Un taximetrist, care a salvat un protestatar de poliția lui Lukașenko, a devenit eroul opoziției (VIDEO)

Autor: , in Externe / 24 septembrie, 2020, 12:13 Etichete: , ,

Noi imagini emoționante din Belarus, unde forțele de represiune ale lui Lukașenko au intervenit miercuri seara cu tunuri de apă împotriva protestatarilor. Este vorba despre unul din eroii opoziției din ultimele zile – un taximetrist care a salvat un protestatar de furia polițiștilor. 

Un video, filmat în seara de miercuri, 23 septembrie, despre șoferul unui taximetru al companiei Yandex.Taxi, care ajută un protestatar din Minsk să scape de urmărire, a devenit viral. Mai mulți utilizatori influenți ai rețelelor de socializare i-au propus bani pentru reparația mașinii, iar unii chiar l-au propus la funcția de ministru al Transporturilor. 

Din imagini se vede cum un tânăr fuge disperat de forțele speciale și urcă într-un taxi alb, aflat întâmplător în zonă. Șoferul, în loc să-l dea jos, apasă pe accelerație evitând o coliziune cu o mașină și se face nevăzut în noapte.

„Un taximetrist salvează un protestatar de urmărire. Nu este o scenă dintr-un film de acțiune, este o seară obișnuită în Minsk”, a scris un utilizator de Twitter.

Acțiunile taximetristului au generat un val de reacții pozitive pe rețelele de socializare. De exemplu, profilul de Twitter, „Грустный Коленька”, care îl parodiază pe fiul cel mare al președintelui Lukașenko, i-a acordat imediat șoferului de taxi cinci stele și l-a înaintat pe acesta la postul de ministru al Transporturilor.

Iar fotograful Anton Motolko, care moderează un canal Telegram ce acoperă evenimentele din Belarus, i-a promis șoferului că-i repară mașina.

Protestele în Belarus continuă de mai bine de o lună împotriva alegerilor prezidențiale fraudate, timp în care sunt arestați, zilnic, sute de manifestanți care, se pare, nu au obosit să sfideze forțele de ordine ale președintelui Alexandr Lukașenko.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X