Ultima oră! Tavanul Filarmonicii Naționale s-a prăbușit. 10 echipaje de pompieri luptă în continuare cu flăcările (VIDEO/FOTO)

Autor: , in Actualitate / Social / 24 septembrie, 2020, 15:02 Etichete: ,

La ora actuală, zece echipaje de pompieri luptă cu flăcările care au cuprins Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Incendiul, care a izbucnit aproape de ora 12:00, a afectat esențial acoperișul edificiului, iar tavanul sălii principale a cedat. 

Solicitată de Cotidianul, ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a declarat că „la ora 14:10 minute a cedat tavanul sălii principale a Filarmonicii, întrucât acesta a fost construit din lemn și lut. Pentru stingerea incendiului la fața locului continuă să lucreze 10 echipaje de salvatori și pompieri”

La scurt timp după prăbușirea tavanului, conducerea IGSU a luat decizia de a retrage pompierii de pe acoperișul edificiului, întrucât există pericol iminent pentru aceștia.

Au fost create cinci echipe ale Serviciului de protecție contra gaze și fum, care lucrează pe trei sectoare în interior și în exterior pentru localizarea și lichidarea arderii. La ora 12:43 incendiului i s-a conferit gradul sporit de intervenție.

Liliana Pușcașu a menționat că până la ora actuală nu au fost înregistrate victime sau sinistrați, iar pompierii luptă pe diferite sectoare de intervenție, în așa fel încât să poată localiza arderea.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Cotidianul

Un incendiu violent a izbucnit astăzi la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Inițial, IGSU anunța că a fost afectată o anexă a clădirii, însă flăcările s-au răspândit rapid către edificiul principal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X