Un alt sondaj, alte date. Maia Sandu îl surclasează pe Igor Dodon, într-o cercetare IRI

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 septembrie, 2020, 17:41

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, în turul II ar accede lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și candidatul declarat independent și susținut de PSRM, Igor Dodon, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), publicat joi.

Autorii cercetării IRI susțin că, la nivel național, din cei care au o opțiune clară de vot, pentru Maia Sandu ar vota 20%, iar Igor Dodon ar urma să fie votat de 18% din participanții la sondaj.

Pe următoarele poziții s-ar clasa Renato Usatîi (7%) și Vladimir Voronin (4%).

Aproape 23% din respondenți nu și-au manifestat o opțiune de vot, în timp ce 10% din cei chestionați spun că nu s-ar prezenta la vot.

De menționat că, tot astăzi Asociația Sociologilor și Demografilor a publicat o cercetare, în care Igor Dodon este creditat cu 41,6% din voturi, iar Maia Sandu cu 26%.

Cât privește opțiunile de vot ale chișinăuienilor, datele sondajului arată că pentru lidera PAS, Maia Sandu, ar vota 27% din respondenți, în timp ce candidatul susținut de PSRM, Igor Dodon, ar obține 16% din voturi.

Pentru Vladimir Voronin și-ar da votul 5% din chișinăuieni, în timp ce liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ar privi 4% din voturi.

În Capitală 19% din respondenți spun că nu știu pentru cine să își dea votul, în timp ce 13% din oameni declară că nu vor merge la urnele de votare.

În același timp, datele sondajului arată că majoritatea moldovenilor sunt de părere că în turul doi al scrutinului prezidențial vor accede Igor Dodon și Maia Sandu. Mai exact, 42% din cei chestionați sunt de părere că liderul informal al PSRM va accese în turul doi de scrutin, în timp ce 41% din moldoveni sunt de părere că în turul doi se va regăsi lidera PAS, Maia Sandu.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 iulie – 23 august curent, pe un eșantion de 2,017 de persoane, cu o marjă de eroare între 2,5% și 4,2%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X