(VIDEO) Dorin Chirtoacă, surprins în timp ce trece la culoarea roșie a semaforului. Liderul PL spune că a făcut-o „din cauza luminii soarelui”

Autor: , in Actualitate / 24 septembrie, 2020, 19:11

Candidatul Mișcării Politice UNIREA la scrutinul prezidențial a fost surprins în timp ce încalcă regulile de circulație pe străzile Capitalei. Mai exact, Dorin Chirtoacă nu a staționat la culoarea roșie a semaforului, ba din contra a apăsat pe accelerație și și-a continuat calea, deși Regulamentul Circulației Rutiere interzice acest lucru.

Imaginile au fost surprinse de o cameră de bord a unui alt vehicul și au fost plasate ulterior pe o rețea de socializare.

 

https://www.facebook.com/chisinau.fail/posts/4437870749616545

 

Contactat de Cotidianul.md, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, și-a recunoscut vina.

„Era verde intermitent apoi galben, dar din cauza luminii soarelui nu se vede bine, după care roșu. A fost o trecere pe galben, la limită, dovadă că și pietonii au coborât de pe trotuar pe carosabil, după ce mașina a trecut, iar cealaltă care filma, din spate, s-a oprit la roșu. În cazul în care poliția va considera altfel, sunt gata să suport consecințele legii”, a precizat Chirtoacă.

Șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Alexei Grosu, a declarat că poliția se va autosesiza în acest caz, iar șoferul urmează să fie sancționat, conform legii.

Pentru trecerea la culoarea roșie a semaforului, legea prevede o amendă de până la 900 de lei și trei puncte de penalizare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X