Ruslan Roșca este un tânăr de 33 de ani, originar din Orhei, care creează lucruri inedite. Artistul este autorul unor lucrări grafice neobișnuite, care deja au reușit să fie expuse și peste hotare. Ruslan este pasionat de tot ce înseamnă artă, în adolescență acesta fiind și dansator. Este grafician și profesor la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.

Procesul de creație a unor asemenea lucrări durează câteva zile. Până a ajunge la produsul final, lucrările grafice ale tânărului artist urmează să treacă printr-o serie de etape importante și delicate. Se face schița pe hârtie, se transpune pe placă și începe pasul cel mai captivant.

Pentru unii, operele lui Ruslan pot părea stranii și neordinare. Seria de lucrări grafice intitulată „Pandemonium” ilustrează oameni cu cap de păsări și alte figuri simbolice.

Operele grafice făcute de Ruslan costă de la 400 de lei până la 700 de euro. Totuși, chiar și asemenea sume par ridicole în viziunea altor artiști. La o expoziție de artă contemporană din Italia, un plastician local a rămas uimit de valoarea pe care o atribuie Ruslan lucrărilor sale.

În prezent, Ruslan Roșca lucrează la partea a doua a „Pandemoniumului” și la o serie de lucrări denumite „Caleidoscop”, unde va combina matrițele de la lucrările vechi cu elemente colorate. Acestea urmează să fie expuse în luna mai, anul viitor, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși”.

Autor: Anatol Fornea

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here