Au fost stabilite primele versiuni ale izbucnirii incendiului de la Filarmonica Națională

Autor: , in Actualitate / Social / 25 septembrie, 2020, 13:30

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit primele versiuni de izbucnire a arderii în edificiul Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici.

Potrivit Laboratorului experimental antiincendiar care a efectuat cercetarea la fața locului s-a înaintat trei versiuni:

Prima ipoteză pre căutată de specialiști este defecțiune a echipamentului electric. A două versiune înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică, iar a treia ipoteză este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

În continuare, specialiștii vor continua să cerceteze toate circumstanțele pentru stabilirea celei mai probabile cauze de producere a incendiului.

Concluzia angajaților IGSU va fi în cadrul încheierii întocmite de specialiștii Laboratorului experimental antiincendiar.

În următoarele zile va fi efectuată expertiza tehnică a pereților clădirii, iar în dependență de rezultate, se va decide asupra următoarelor scenarii: demolare sau restabilire a edificiului. În cazul deciziei de demolare completă, aceasta va fi efectuată până la iarnă.

A fost identificat un sediu temporar pentru angajații instituției culturale, care dispune și de o sală pentru repetiții. În caz de necesitate, va fi analizată opțiunea desfășurării pregătirilor pentru concerte în una din sălile Palatului Republicii.

Vezi și: „Era iad. Au venit și cei care erau concediu, lăsând acasă soțiile și copiii”. Pompierul Dmitri Polșcin, despre incendiul de la Filarmonică

Amintim că joi, 24 septembrie 2020, un incendiu puternic a cuprins edificiul Filarmonicii Naționale. O suprafață de peste 3.500 de metri pătrați din interiorul clădirii a fost distrusă de flăcări, iar tavanul sălii principale a cedat în primele ore.

Laboratorul experimental antiincendiar este și astăzi la fața locului va efectua toate cercetările de rigoare pentru inaintarea primelor versiuni. Specialiștii vor realiza cercetarea statică și dinamică a locului incendiului pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei de producere a arderii.

Citește și: „Ieri plină de muzică, azi – plină de scrum”. Artiștii din țară deplâng Filarmonica Națională.

Incendiul care a mistuit Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a fost lichidat, după ce în această dimineață, peste 50 de pompieri au revenit în forță pentru lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii afectate de incendiu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X