Conturile lui Navalnîi, blocate de autoritățile ruse, iar apartamentul – sub sechestru. Legătura cu „bucătarul lui Putin”

Autor: , in Externe / 25 septembrie, 2020, 10:15

Conturile bancare ale lui Aleksei Navalnîi sunt blocate, iar apartamentul său din Moscova este pus sub sechestru. Anunțul a fost făcut de Kira Yarmysh – purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, potrivit BBC.

„Au confiscat bunurile și apartamentul unei persoane aflate în comă”, a declarat Kira Yarmysh.

Activele liderului opoziţiei ruse au fost blocate pe 27 august, în cadrul unei proceduri judiciare lansate de către un apropiat al Kremlinului.

O instanţă judiciară rusă a decis în octombrie 2019 că Aleksei Navalnîi şi asociaţii săi trebuie să achite daune în valoare de 1,4 milioane de dolari într-un proces de calomnie. Potrivit Digi24, decizia de blocare a activelor a fost luată în timp ce Aleksei Navalnîi era internat în Germania, după ce a fost otrăvit în Rusia.

Rivalul lui Putin a realizat o investigație în care punea sub semnul întrebării calitatea produselor companiei lui Evgheni Prigojin, cunoscut drept „bucătarul lui Putin”, după ce un focar de toxiinfecție alimentară a izbucnit în școlile din Moscova, în 2018. Dar în octombrie 2019, o instanță i-a ordonat lui Navalnîi să șteargă videoclipul și să plătească 88 de milioane de ruble drept despăgubire pentru calomnie, motivând că a cauzat daune morale companiei.

În luna august, Prigojin declarase că: „Dacă Navalnîi îşi dă sufletul lui Dumnezeu, nu am intenţia să-l persecut în această lume (…) Dacă va trăi, va trebui să răspundă cu toată rigoarea legii ruse”.

Vezi și: Prigojin, un apropiat al lui Putin, promite că-l „va ruina” pe Navalnîi, dacă acesta „nu îşi va da sufletul”

Evgheni Prigojin deține firma de catering Concor care a lucrat pentru Kremlin. Omul de afaceri este suspectat de legături cu o „fermă de troli” pe care Washingtonul o acuză de ingerinţă electorală, precum şi de implicare în grupul de mercenari Wagner.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X