Curtea de Apel a luat pauză privind examinarea hotărârii CEC de a nu-l înregistra pe Candu la prezidențiale

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 septembrie, 2020, 16:04 Etichete: , ,

Curtea de Apel Chișinău a luat pauză până mâine, 26 septembrie, privind examinarea hotărârii Comisiei Electorale Centrală (CEC) de a nu-l înregistra pe candidatul Partidului Pro-Moldova, Andrian Candu, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

„Astăzi a avut loc ședința. Părțile și-au expus pozițiile, însă instanța a luat o pauză până mâine, la ora 11:00. Mâine va avea loc etapa pledoariilor și deja pronunțarea deciziei. Dacă se va respecta spiritul legii și dreptul fundamental de a fi ales, și va fi o examinare obiectivă, atunci, cu siguranță, instanța nu are cum să nu accepte contestația noastră. Sperăm la o decizie favorabilă”, a declarat pentru Cotidianul.md deputatul Pro-Moldova, Sergiu Sîrbu.

Întrebat despre motivul acestei pauze, parlamentarul a menționat că „a fost decizia instanței, dar sperăm că pentru o examinare mult mai obiectivă, nu pentru a cere indicații”.

În cazul în care magistrații Curții de Apel vor menține decizia CEC de a nu-l înregistra pe Andrian Candu la prezidențiale, Sîrbu a declarat că vor depune recurs la Curtea Supremă de Justiție.

„Luptăm până la final. O să mergem inclusiv la CtEDO, dacă va fi nevoie. Vom lupta pentru drepturile noastre până în pânzele albe”, a conchis acesta.

Citește și: Pro Moldova atacă în instanță decizia CEC de a-l exclude pe Andrian Candu din cursa electorală

Partidul Pro Moldova a atacat, luni, 21 septembrie, la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale  de a respinge cererea grupului de inițiativă în susținerea lui Andrian Candu drept candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Membrii CEC au motivat decizia de a-l exclude pe Candu din cursă prin faptul că în listele cu semnături adunate în susținerea candidatului au fost depistate mai multe nereguli.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X