Ex-avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, citat la Procuratură pentru a prezenta dovezi în urma declarațiilor făcute la o emisiune TV

Autor: , in Actualitate / Justiție / 25 septembrie, 2020, 16:24 Etichete: ,

Procuratura Generală s-a autosesizat în urma dezvăluirilor făcute de fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, și i-a cerut să prezinte dovezi în baza declarațiilor pe care le-a făcut miercuri, 23 septembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, unde a adus mai multe acuzații în adresa liderului PLDM.

Procurora Maria Vieru a declarat pentru Cotidianul.md că Igor Popa a fost citat la Procuratură pentru a prezenta dovezile pe care le deține.

„Procuratura a luat act de declaratiile avocatului din cadrul emisiunii de miercuri. Avocatul Igor Popa a fost contactat ieri și citat la Procuratură pentru a prezenta probe în susținerea celor declarate în cadrul emisiunii de miercuri, urmând ca săptămâna viitoare acesta să se prezinte la procurori”, ne-a comunicat Vieru.

Citește și: Filat va depune trei demersuri la Procuratura Generală și una la Uniunea Avocaților: E un precedent foarte grav

Amintim că fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, a făcut miercuri seara mai multe declarații scandaloase despre ex-premierul Filat, la emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV. Acesta a declarat precum că Vladimir Filat este cercetat acum de procurorii de la Frankfurt, pe numele lui fiind deschis un dosar pentru spălare de bani. Mai mult, liderul PLDM ar avea și în Franța un dosar pentru spălare de bani unde „a reușit să-și construiască două vile pe malul lacului Geneva, lângă cele ale lui Plahotniuc”.

Apărătorul a declarat că Vlad Filat și Vlad Plahotniuc țin legătura și vorbesc la telefon până în ziua de astăzi, iar în perioada în care a stat în penitenciarul nr. 13, ar fi stat ca într-un hotel, iar fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, se îngrijea ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de Crăciun în schimbul tăcerii.

Citește și: Mese cu prieteni în penitenciar și cadouri de Crăciun. Ex-avocatul lui Filat spune că fostul premier avea o înțelegere cu Plahotniuc în schimbul tăcerii

Vineri, 25 septembrie, Vlad Filat a organizat o conferință de presă în care a oferit declarațiii la toate acuzațiile aduse de fostul său apărător. Liderul PLDM a negat că ar ține legătura și vorbește la telefon până în ziua de astăzi cu Vlad Plahotniuc, iar despre casele din Elveția și o oarecare mașină de lux, imputate de fostul său apărător, fostul premier susține că nu deține și nu a deținut locuințe în țara respectivă.

Vezi și: „Eu nu-s prost”. Filat comentează declarațiile lui Popa, potrivit cărora, ar discuta cu Plahotniuc și până în prezent

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X