Peter Michalko, despre incendiul de la Filarmonica Națională: „Prieteni, nu sunteți singuri în aceste momente grele”

Autor: , in Social / 25 septembrie, 2020, 11:03

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a venit cu un mesaj pe o rețea de socializare după incendiul de la Filarmonica Națională.

„Cu mare tristețe am văzut dezastrul ce s-a abătut asupra clădirii Filarmonicii din Chișinău. Este un loc central pentru cultura și muzica națională și internațională, un loc drag tuturor oamenilor din Republica Moldova, unde eu și mulți dintre colegii mei am trăit, alături de prietenii noștri moldoveni, experiențe artistice extraordinare”, se arată în mesajul oficialului european.

„Prieteni, nu sunteți singuri în aceste momente grele! Suntem și vom rămâne alături de voi, și vom trai din nou bucuria artei care ne unește”, susține Peter Michalko.

Amintim că un incendiu violent a izbucnit ieri, 24 septembrie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Inițial, IGSU anunța că a fost afectată o anexă a clădirii, însă flăcările s-au răspândit rapid către edificiul principal.

Pompierii s-au confruntat cu riscuri majore, fiind nevoiți la un moment dat să se retragă de pe acoperișul clădirii, după ce tavanul sălii principale a Filarmonicii a cedat și s-a prăbușit.

Potrivit ultimelor informații oferite de IGSU, continuă intervenția pentru lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii afectate de incendiu a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Pe parcursul nopții intervenția pompierilor a fost suspendată, fiind reluată în forță către ora 06:00.

La moment, la fața locului lucrează 8 autospeciale de inclusiv 2 autoscări. Tot pentru intervenție este antrenată o macara prin care efectivul poate efectua lucrări de dezasamblare și demontare a materialelor constructive ale acoperișului. Pentru lucrările de intervenție sunt implicați 56 de angajați a IGSU, efectiv de trupă și comandă.

Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X