Unul din trei moldoveni nu ia în serios COVID-19, iar jumătate din populație este nemulțumită de modul în care Guvernul gestionează criza

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 25 septembrie, 2020, 10:22

Circa 37% din moldoveni, sau unul din trei, spun că nu iau în serios pandemia COVID-19, chiar dacă în Republica Moldova au fost înregistrate aproape 49 mii cazuri de infectări. În același timp, 50% din respondenți se declară nemulțumiți de modul în care criza epidemiologică este gestionată de Guvernul condus de Ion Chicu, conform datelor unui sondaj realizat la inițiativa Institutului Republican Internațional (IRI).

Datele cercetării arată că 40% din moldoveni iau în serios pandemia COVID-19, iar alți 23% din respondenți susțin că iau oarecum în serios această boală.

În același timp, cercetarea sociologică arată că 19% din moldoveni nu iau deloc în serios această pandemie, iar 17% din moldoveni spun că nu iau oarecum în serios această boală.

Cât privește modul în care criza epidemiologică este gestionată de Guvernul condus de Ion Chicu, 50% din respondenți declară că nu sunt satisfăcuți de acțiunile autorităților.

Mai exact, doar 17% din moldoveni se declară mulțumiți de modul în care a fost gestionată criza provocată de COVID-19, iar 33% spun că sunt într-o oarecare măsură mulțumiți.

De partea cealaltă, 28% din moldoveni se declară deloc mulțumiți de gestionarea crizei, iar 16% din respondenți spun că într-o oarecare măsură nu sunt mulțumiți.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 iulie – 23 august curent, pe un eșantion de 2,017 de persoane, cu o marjă de eroare între 2,5% și 4,2%.

De menționat că, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 48.953 cazuri, după înregistrarea mai multor anti-recorduri în ultimele zile.

Până astăzi, un număr de 36.643 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1.252 de persoane au pierdut lupta cu boala.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X